Projectplan

Een stadshart verdient een stadsgezicht

Het culturele hart van Veenendaal bevindt zich op het Thoomesplein en het Stipplein van Veenendaal en verdient een stadsgezicht. Door op ieder plein een kunstwerk te plaatsen creëert de Kunstenares verbinding tussen de twee pleinen en verbinding van de verschillende culturen.
De kunstwerken slaan een burg tussen mensen en zoekt (verrassende) verbindingen in de samenleving. De kunstwerken brengen actie en dynamiek teweeg, verbinden en inspireren.
De twee kunstwerken hebben ook een belangrijke functie voor de regio van Veenendaal en de provincie Utrecht. Er is steeds meer behoefte aan ontmoeten, eten, drinken, cultuur, en evenementen. Het culturele hart van Veenendaal verandert daardoor steeds vaker van populair winkelgebied in een gebied van beleving.
Investeren in dit culturele hart van Veenendaal vindt stichting Kunst in het Centrum daarom ook van groot belang om aan de nieuwe behoefte van de consument/bezoeker van Veenendaal te voldoen. Zij ziet het als een belangrijk taak om de kwaliteit van openbare ruimtes als het Thoomesplein en het Stipplein te verbeteren en daarom beeldbepalende kunstwerken met betekenis te realiseren.

Voor meer uitgebreide informatie kunt u het projectplan lezen of contact met ons opnemen

Projectplan